Citate de George Toparceanu

Citate de George Toparceanu

de George ToparceanuMultumirile mici sunt fericiri adevarate. Numai cand esti insetat, fiecare picatura de apa face mai mult decat un diamant. (George Toparceanu)

Sinceritatea in arta e o insusire suprema. in ultima analiza, ea mi se pare chiar conditia unica a poeziei lirice... Nu oricine insa poate fi sincer in versuri. (George Toparceanu)

A fi patriot nu e un merit, e o datorie. (George Toparceanu)

Doamne, cat e de delicat uneori sa impaci libertatea si fericirea ta, cu libertatea si fericirea altuia. Acesta e un ideal imposibil. Unul din doi trebuie sa-si sacrifice libertatea si fericirea. Care din doi?... Femeia. Asadar, daca m-as sacrifica eu n-as mai fi barbat. (George Toparceanu)

Abia trezit din somn in coliba lui prizarita la marginea dinĀ­spre rasarit a raiului, sfantul Sisoe facatorul-de-minuni inalta pe glasul al saptelea, cu un ochi inchis si cu celalalt deschis numai pe jumatate, o cantare de lauda imparatului ceresc, stapanul celor vazute si celor nevazute. Iesi apoi in prag, sa se spele pe ochi la soare cu apa rece dintr-o bardaca de lemn mirositor, pufnind si improscand in juru-i stropi de diamante. (George Toparceanu)

La manastirea Neamtului, unde-mi petreceam vara mai demult, am descoperit odata in podul unei chilii manuscriptul unui cronicar necunoscut, Oprea Cata logofatul, care aduce cateva precizari si date noua cu privire la originea si viata vechiului domnitor moldovan Ciubar-voda. Socotind ca aceste insemnari nu pot fi lipsite de interes, ci vor folosi specialistilor sa le fie de invatatura, despre cele rele sa se fereasca, iara pre cele bune sa le urmeze si sa se indirepteze, cum asa de frumos zice Simion Dascalul, plagiind fara jena pre vornicul Ureche, cu multa ravna am cautat a descifra manuscriptul lui Cata si, unde nu s-a putut, alta nu era decat sa implinesc de la mine golul si sa impreunez povestile cum m-a taiat capul, ca sa fie bine. Iar daca rau am facut, scociorasca altul podurile manastiresti sa afle alt manuscript mai de crezare si sa faca mai bine. (George Toparceanu)

Citate de George Toparceanu


Aceasta pagina a fost accesata de 3503 ori.
{literal} {/literal}